Hond Adopteren
slider-verschil-1.jpeg
slider-gastgezinnen--01-2022.jpeg
slider-adopteren-juli2022.jpeg
previous arrow
next arrow

Mac

senior hondje adoptie
Geslacht: reu, gecastreerd
Leeftijd: senior, bijna 10 jaar (geboren september 2012)
Formaat: kleine middelmaat, schouderhoogte 40 cm
Kan met kinderen: nee
Kan met katten: nee
Kan met andere honden: ja, met een rustig teefje
Trefwoorden: aanhankelijk, dankbaar, senior, lekkerbek, heeft dringend een goede plek nodig
Adoptiebijdrage: voor Mac geldt een gereduceerde adoptiebijdrage: €100,00 

Karakter:
Mac is een heel aanhankelijke, baasgerichte hond. In en om huis is hij rustig, dankbaar en Mac is met weinig al heel tevreden.

Gedrag in huis:
Mac is een gezellige hond, hij is niet opdringerig maar graag bij zijn baasje in de buurt. Hij geniet van een fijne ligplaats, scharrelen in de tuin en van wandelen in een rustige omgeving. Mac kan wat eigenwijs zijn, we vermoeden dat er Beagle genen in hem zitten.
Op bezoekers is Mac niet zo gesteld; als er bezoek komt dan is het beter om Mac in een aparte ruimte te zetten of hem aan de lijn te houden. Voor wie dit geen punt vindt is Mac vooral een dankbaar vriendje!

Gedrag buiten:
In een rustige wandelomgeving loopt Mac goed mee aan een lange lijn. Mac mag graag lekker snuffelen en lange afstanden hoeft voor hem niet zo. Mac vindt onbekende honden soms spannend en reageert daarop wisselend. Als de andere hond ontspannen is blijft Mac dat ook; hij negeert dan de andere hond. Hoe minder honden Mac tegenkomt, hoe fijner de wandeling voor hem is.

Profiel adoptant of gastgezin:
Voor Mac zoeken we een thuis in een rustige omgeving. Lieve mensen die ervaring hebben met honden en deze lieverd graag nog fijne senior jaren willen bieden. Een omheinde tuin staat ook op ons verlanglijstje, want dan hoeft Mac niet meermalen op een dag mee uit wandelen. Bovendien geniet Mac van lekker scharrelen in de tuin en van buiten in het zonnetje liggen.
Mac kan als enige hond worden geplaatst, maar ook bij een rustig teefje. Mac zoekt geen interactie wanneer hij met een teefje woont, maar accepteert haar aanwezigheid prima zo lang zij ook haar eigen gang gaat.
Mac kan onhebbelijk reageren op katten. We zoeken dus een thuis zonder katten; een fijne en rustige plek waar deze jongen na een zwaar leven toch nog kan genieten!

Mac heeft geen (opvang)plek van 12 september tot en met 6 oktober.
Een tijdelijke plek / gastgezin voor Mac voor deze periode of langer is dus ook heel erg welkom!

Achtergrond: 
Mac woonde in Roemenië samen met een andere hond op een appartement. De honden werden nooit uitgelaten. Hun baasje overleed en ze zouden naar het gemeentelijk asiel worden gebracht. Gelukkig heeft een locale rescuer zich over hen ontfermd en zijn ze in veiligheid gebracht.
Eind vorig jaar heeft onze stichting beide honden naar Nederland laten reizen, waar ze zijn opgevangen bij een gastgezin.

Mac werd geadopteerd en in eerste instantie waren de berichten positief. Begin juli liet Mac's adoptant ons plotseling weten dat Mac onmiddellijk herplaatst moest worden of anders maar moest inslapen... Mac was uitgevallen naar de andere hond en de poes in het gezin en ook naar de kleinkinderen. Bij doorvragen bleek dat Mac enorm jeuk had en hiervoor onvoldoende medicatie kreeg. Wij vermoedden dat Mac's onhebbelijke gedrag grotendeels veroorzaakt werd door deze onvoldoende behandelde jeuk en 24/7 met een kap om moeten lopen.

Gelukkig vonden we voor Mac een tijdelijke opvangplek, waardoor we hem heel snel konden ophalen. Bij zijn tijdelijke gastmoeder hoeft Mac geen kap meer om. Met goede medicatie heeft hij geen jeuk meer en de wonden op zijn huid genezen goed.
Mac’s tijdelijke gastmoeder vindt hem een hele lieve, fijne hond, maar helaas kan hij niet lang bij haar blijven. We wisten dat van te voren en dus zoeken we nu opnieuw en met spoed een andere (opvang)plek voor hem. Mac verblijft nu in Amersfoort. Bij wie mag dit mannetje een gezellige liefdevolle oude dag krijgen?

Medische bijzonderheden:
Mac wordt momenteel met succes behandeld tegen de jeukende plekken op zijn huid. Uit de allergietest is naar voren gekomen dat Mac allergisch is voor bepaalde grassen. Hij wordt nu voor zijn allergie behandeld met immunotherapie; de verwachting is dat hierdoor zijn allergische reactie op deze grassen drastisch afneemt. De kosten van deze immunotherapie blijven voor rekening van de stichting, ook na adoptie.

Mac adopteren, of tijdelijk opvangen?
Heeft u plek in huis en hart voor deze aanhankelijke senior en voldoet u aan het geschetste profiel van de adoptant?
Dan verzoeken wij u vriendelijk eerst onze pagina Adopteren goed door te nemen. Daarna kunt u desgewenst het intakeformulier invullen en verzenden. Voor Mac geldt een gereduceerde adoptiebijdrage (€100,=).
Een tijdelijke opvangplek voor Mac is ook bespreekbaar.

Foto's, juli 2022:

Filmpje, juli 2022:

Foto's, eind 2021:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.