Maak jij ook het verschil?
Roco droomt van een landelijk uitzicht
Figo wacht nog steeds op een nieuw mandje..
previous arrow
next arrow
Slider

Roco

roco.jpg

Geslacht: Reu, gecastreerd
Leeftijd: 7,5
Formaat:  37 cm, 11 kilo
Kan met kinderen: Nee
Kan met katten: Ja
Kan met andere honden: Ja
Trefwoorden: Lief, aanhankelijk, zacht karakter, onderdanig, onzeker, rustig, braaf

Adoptiebijdrage: â‚¬ 150,00

Karakter
Roco is een zachtaardige en bijzonder aanhankelijke hond. Hij is afwachtend maar langzaamaan kruipt hij steeds meer uit zijn schulp.

Gedrag in huis:
Roco is een ontzettend lieve, aanhankelijke hond maar nog wat onzeker. Hij komt steeds meer los in huis maar is rustig, sloopt niets, ligt graag in zijn overdekte bench te sluimeren en kijken wat er in huis gebeurt. Hij is dol op knuffelen, snoepjes en alle soorten aandacht en durft er ondertussen zelf wel eens om te vragen.

Steeds vaker ziet zijn gastmoeder een blije, onbezorgde Roco en durft hij steeds meer. Hij is graag in dezelfde ruimte als zijn baasje. Af en toe schrikt hij nog van een plotselinge beweging, maar dat komt nauwelijks meer voor. Hij kan even alleen thuis blijven, hij is dan samen met de andere hond in het gastgezin. Naar bezoek is Roco in eerste instantie afwachtend, hij gaat dan uit zichzelf in de bench liggen, maar na een tijdje komt hij kijken en snuffelen.

Gedrag buiten:
Roco vindt het geweldig om aan de lange lijn te wandelen in een rustig natuurgebied, trekt zich dan ook niet zoveel aan van mensen en fietsers die op enige afstand passeren maar in de stad vindt hij het erg spannend op straat, toch wil hij iedere keer mee en duurt de wandeling meestal maar enkele minuten omdat hij nogal schrikt van harde geluiden, schreeuwende kinderen.


Profiel adoptant:
Voor Roco zoeken we rustige, geduldige mensen met ervaring met onzekere honden. Aangezien Roco zich erg optrekt aan de andere hond van het gastgezin zou een stabiele, wat oudere hond als steunmaatje heel fijn zijn. Zijn nieuwe huisje heeft een tuintje en staat in een rustige omgeving.

Achtergrond:
Roco heeft een tijd op straat gezworven. Uiteindelijk heeft hij vanaf 2014 bij de moeder van onze locale rescuer gewoond. Na haar overlijden hebben wij deze lieverd naar Nederland laten komen. Hij verblijft nu bij een gastgezin in Amsterdam.

Medische bijzonderheden:
Geen

Adoptieprocedure:

Heeft u interesse in deze hond?  Dan verzoeken wij u vriendelijk eerst onze pagina Adopteren goed door te nemen.

Daarna kunt u eventueel het intakeformulier invullen en verzenden.

We lezen alle mails aandachtig. Mocht u na 4 dagen geen reactie van ons hebben ontvangen, dan hebben we iemand anders geselecteerd voor de betreffende hond of vinden we het geen geschikte match. Door grote drukte is het voor ons namelijk niet mogelijk om alle mail en telefoontjes te beantwoordenIndien u meer informatie wilt over een hond, dan kunt u ons natuurlijk een mail met uw vragen sturen en daarop proberen we z.s.m. te reageren.

.
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.