Roll over, lay down....
and let Tom in
Lieve Nala wacht... op jou?
Gevoelige Puck zoekt
een baasje met ervaring
previous arrow
next arrow
Slider

Puck

AANGEPAST ADOPTIETARIEF

PuckGeslacht: teefje (gesterilliseerd)
Leeftijd:
Puck is geboren in november 2016
Formaat:
Puck is ongeveer 45 cm hoog en weegt 18 kilo
Kan met kinderen:
Nee
Kan met katten:
Nee
Kan met andere honden:
Ja
Trefwoorden: aanhankelijk, slim, energiek, blij, sociaal, baasgericht, onzeker, prikkelgevoelig
Adoptiebijdrage:
 € 125,-   

 

Karakter:
Puck is een lieve, energieke hond die graag bij haar baasje is. Ze is een slimme dame met een gevoelige aard.

Gedrag in huis:
Puck kan zich prima vermaken met een speeltje en is rustig in huis. Ze is zindelijk en aanhankelijk naar haar eigen mensen toe. Vreemde mensen vindt ze spannend, zeker als die haar huis betreden. Het gastgezin oefent hier veel mee en inmiddels gaat het al veel beter. Ze zal nog wel begeleiding hierin nodig hebben en daardoor is het een belangrijk iets waar een toekomstig baasje rekening mee moet houden. Voor wie ze kent en vertrouwd is Puck een lieve, aanhalige hond. Ze ligt ook graag bij je op schoot als het even kan.

Gedrag buiten:
Puck kan heel goed aan de riem lopen. Ze kan wel in haar enthousiasme soms een beetje trekken maar ze is goed te corrigeren. Het ontmoeten van vreemde honden gaat beter als Puck losloopt, aan de riem kan ze wat feller zijn en ook blaffen. Waarschijnlijk reageert Puck op de lichaamstaal van de voor haar onbekende honden en mensen, er valt geen patroon in te ontdekken. Vreemde mensen gaat ze uit de weg, als ze haar toch willen benaderen dan is ze heel duidelijk in het aangeven van haar grenzen. Puck lijkt wat meer moeite met mannen dan met vrouwen te hebben.

Autorijden vindt ze ook leuk, Puck gaat graag mee. Puck heeft een beetje jachtinstinct, als ze de kans krijgt zal ze graag achter een haasje aanrennen.

Profiel adoptant:
Puck is een geweldige hond voor een baasje die haar begrijpt en die ervaring heeft met het begeleiden van onzekere honden. Puck heeft steun en begeleiding van haar baasje nodig bij o.a. het ontmoeten van andere mensen. Omdat Puck een slimme, alerte hond is, is er ook een risico op overprikkeling. Een rustige thuissituatie waar ze kan ontspannen en gezelschap van een andere hond is dan ook heel belangrijk. Daarom zoeken we voor Puck een thuis in een rustige omgeving zonder kinderen. Een andere wat ouder, rustig hondenmaatje zal ze zeker waarderen. Vanwege de aanvullende adoptievoorwaarden geldt er voor Puck een verlaagd adoptietarief.

Medische bijzonderheden: Puck heeft matige heupdysplasie met lichte artrose. Ze zal zeer waarschijnlijk levenslang pijnstilling nodig hebben.

Adoptieprocedure:
Heeft u interesse in deze hond?  Dan verzoeken wij u vriendelijk eerst onze pagina Adopteren goed door te nemen.
Daarna kunt u eventueel het intakeformulier invullen en verzenden.

We lezen alle mails aandachtig. Mocht u na 4 dagen geen reactie van ons hebben ontvangen, dan hebben we iemand anders geselecteerd voor de betreffende hond of vinden we het geen geschikte match. Door grote drukte is het voor ons namelijk niet mogelijk om alle mail en telefoontjes te beantwoordenIndien u meer informatie wilt over een hond, dan kunt u ons natuurlijk een mail met uw vragen sturen en daarop proberen we z.s.m. te reageren.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.