slider-verschil-1.jpeg
slider-gastgezinnen--01-2022.jpeg
slider-adopteren-maart2022.jpeg
previous arrow
next arrow

Lassie

 

hond adopteren

Geslacht: reu, gecastreerd
Leeftijd: 5 jaar
Formaat:  52 cm, 20 kilo
Kan met kinderen: nee
Kan met katten: ja
Kan met andere honden: ja
Trefwoorden: lief, rustig maar toch sportief, aanhankelijk, leergierig, onzeker
Adoptiebijdrage: € 250,00

Onze Lassie is een lieverd én een pechvogel. Sinds zijn aankomst in Nederland heeft hij al verschillende tijdelijke adressen gehad en dat is zijn vertrouwen niet ten goede gekomen. Het goede nieuws is dat Lassie, als hij iemand na verloop van tijd vertrouwt, een enorm lieve, vrolijke en leergierige hond is voor die persoon. Dan vindt hij het heerlijk om tegen zijn baasje aan op de bank te liggen, te knuffelen, samen te spelen en om dingen te leren.

In de buitenwereld vindt Lassie het moeilijker om te vertrouwen; hij vindt veel onbekende dingen spannend en knallen tijdens de vuurwerkperiode hebben zijn wantrouwen tijdens het wandelen vergroot. Toch heeft hij na de vuurwerkperiode al weer flinke stappen in de goede richting gemaakt! In een rustige omgeving zoals in het bos kan hij inmiddels al weer heerlijk genieten.

Voor deze lieve en gevoelige hond zijn we op zoek naar een ervaren baasje die alle tijd wil nemen om samen met Lassie een top-team te worden!

Karakter:
Onze Lassie is een zachtaardige en gevoelige hond die even tijd nodig heeft om uit zijn schulp te komen. Als je zijn vertrouwen hebt gewonnen is hij heel aanhankelijk en zeer baasgericht. Een maatje voor het leven!

Gedrag in huis:
Lassie gedraagt zich rustig in huis, hij is zindelijk en kan prima even alleen thuis zijn. Hij is dan samen met de andere hond in het gastgezin en hoeft niet in een bench; hij sloopt niks. Met de poezen in het gastgezin gaat het heel goed, hij negeert ze.
Lassie wordt graag geaaid en hij ligt graag naast je op de bank. Dit koekiemonster is ook dol op lekker eten, dus met snoepjes is hij heel goed te trainen!

Lassie vindt onbekende mensen nog spannend. Daarom is het voor hem prettig om in een bench te liggen als er bezoek is; hij ervaart dat als zijn veilige plekje.
Lassie heeft op een positieve manier geleerd dat het dragen van een muilkorf een feestje is. In situaties waarin zijn toekomstige baasje twijfelt over de veiligheid kan een muilkorf dus ook prima worden gebruikt, bijvoorbeeld bij de dierenarts.

hond adopterenGedrag buiten:
Stap voor stap went Lassie aan al die nieuwe dingen in zijn leven. In een rustige wandelomgeving zoals in het bos is Lassie steeds meer ontspannen en blij. Als iets voor Lassie wat ál te spannend is laat hij zich goed afleiden en trainen met behulp van wat lekkers, positieve ondersteuning en indien nodig wat meer afstand nemen. Dat geldt ook bij onbekende en opdringerige honden, waar hij zelf gespannen op af wil gaan, maar vervolgens niet goed weet wat hij moet doen.

Autorijden is geen probleem, Lassie gaat graag mee.

Profiel adoptant:
Voor Lassie zoeken wij een adoptant die honden goed "kan lezen". Vanuit zijn onzekerheid toont Lassie zich soms heel stoer, maar hij is dat geenszins. Zijn adoptant ziet en begrijpt dat en kan hem begeleiden op zijn weg naar meer (zelf)vertrouwen.

Voor Lassie zou het leuk zijn en bovendien goed voor de band tussen hem en zijn nieuwe baasje wanneer hij regelmatig mentaal wordt uitgedaagd. Lassie vindt het geweldig om nieuwe dingen te leren! Dat kunnen kunstjes zijn, of hersenwerk, of (op termijn) bijvoorbeeld speurwerk / mantrailing.

Omdat Lassie (nog) niet goed kan omgaan met veel drukte en onvoorspelbare gebeurtenissen, zoeken we voor hem een thuis in een rustige, liefst landelijke, woonomgeving met een omheinde tuin. De ruimte in een grote tuin of een omheind erf kan ook prima de wandelingen vervangen, al dan niet voor alleen de eerste periode.
Lassie kan prima worden geplaatst als enige hond.

Achtergrond:
Eén van onze contactpersonen in Roemenië vond een nest puppy’s, zonder hun moeder. Ze heeft ze meegenomen en liefdevol opgevangen. Ze overleefden een Parvo infectie. In de loop van de tijd werd de hele familie geadopteerd, maar Lassie bleef achter in de kennel. Ook hij verdient natuurlijk een fijn leven, daarom hebben we hem naar Nederland gehaald. Hij verblijft nu bij een gastgezin in Vogelenzang (gemeente Bloemendaal).

Medische bijzonderheden:
Lassie krijgt momenteel een pijnstiller/ontstekingsremmer in verband met verkalking van de bicepspees.

Filmpjes:

Adoptieprocedure:

Denkt u de juiste begeleiding te kunnen geven aan deze aanhankelijke maar onzekere hond? Dan verzoeken wij u vriendelijk eerst onze pagina Adopteren goed door te nemen.
Daarna kunt u eventueel het intakeformulier invullen en verzenden.

Lassie, muilkorf-training:

Lassie, in slaap:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.