Maak jij ook het verschil?
Roco droomt van een landelijk uitzicht
Figo wacht nog steeds op een nieuw mandje..
previous arrow
next arrow
Slider

Figo

Figo

Geslacht: reu (gecastreerd)
Leeftijd: Figo is geboren op 15 maart 2015
Formaat: ca. 65 cm
Kan met kinderen: ja vanaf 15 jaar
Kan met katten: Ja
Kan met andere honden: Ja
Trefwoorden: vrolijk, speels, waaks, beetje onzeker en eenkennig
Adoptiebijdrage: € 125,-

Karakter:

Figo is een lieve, vrolijke, rustige hond die graag leuke dingen met zijn baasje onderneemt. Hij is al een paar jaar in Nederland dus hij is goed gewend, maar hij is onzeker met vreemde mensen en daarin heeft hij begeleiding nodig van een ervaren baasje.

Gedrag binnen:

Figo is geen veeleisende hond. Hij is rustig in huis en dringt zich niet op de voorgrond. Hij kan prima een paar uurtjes alleen zijn, dan zit hij in een bench. En als de baas dan weer thuis is, vindt hij het heerlijk om naar buiten te gaan en even te rennen.

Met katten gedraagt hij zich goed, hij vindt het zelfs leuk om af en toe met ze te spelen. Hij is goed te sturen en hij kent een aantal basiscommando´s zoals zit, blijf en af.

Zijn nieuwe baasje moet er wel rekening mee houden dat Figo blaft als er bezoek komt. Daarna mogen ze rustig binnenkomen, maar hij is dus wel waaks.

Gedrag buiten:
Figo gaat graag op pad, naar het bos vindt hij geweldig! Sinds deze zomer durft hij ook te zwemmen in een waterplas vlakbij. Figo heeft er geen moeite mee om in de auto te gaan. Zodra de kofferbak open gaat springt hij er al in! Figo geniet van het buiten bezig zijn en spelen met andere honden vindt hij ook leuk.
Soms kan hij aangelijnd op straat onzeker reageren op andere honden en vreemde mensen (met name mannen). en hij kan dan uitvalgedrag vertonen als ze te dichtbij komen. Zijn toekomstige baasje zal hem hierin goed moeten begeleiden. Wandelen in een rustige omgeving zal veel spanning wegnemen.

Profiel adoptant:
Voor Figo zoeken we een adoptant met ruime, recente ervaring met onzekere honden. Ook een rustige woon/wandelomgeving is belangrijk. Verder heeft Figo’s nieuwe thuis ook een tuin waar hij lekker kan spelen en rondsnuffelen. Figo kan prima met wat oudere kinderen omgaan, dat is geen enkel probleem.
Wie kan deze lieverd weer een mooie toekomst geven? Vanwege herplaatsing geldt voor Figo een verlaagd adoptietarief van € 125,00

Achtergrond:

Figo is 5 jaar geleden vanuit Roemenië naar Nederland gekomen en hier geadopteerd. Helaas kan Figo daar vanwege veranderde werkomstandigheden niet langer blijven. Figo verblijft momenteel in Gasselte.

Medische bijzonderheden:
geen

Adoptieprocedure:
Heeft u interesse in deze hond?  Dan verzoeken wij u vriendelijk eerst onze pagina Adopteren goed door te nemen.
Daarna kunt u eventueel het intakeformulier invullen en verzenden.

We lezen alle mails aandachtig. Mocht u na 4 dagen geen reactie van ons hebben ontvangen, dan hebben we iemand anders geselecteerd voor de betreffende hond of vinden we het geen geschikte match. Door grote drukte is het voor ons namelijk niet mogelijk om alle mail en telefoontjes te beantwoordenIndien u meer informatie wilt over een hond, dan kunt u ons natuurlijk een mail met uw vragen sturen en daarop proberen we z.s.m. te reageren.

.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.