Fonzy zoekt baasje om samen leuke dingen te gaan doen
Mag Numa dan bij jou?
Wie geeft 7-jarige Tess een kans?
previous arrow
next arrow
Slider

Numa

NumaGeslacht: teefje (gesterilliseerd)
Leeftijd: Numa is geboren in september 2017 
Formaat:
Numa is ongeveer 40-45 cm hoog en weegt zo'n 19 kilo
Kan met kinderen:
  ja
Kan met katten:
nee
Kan met honden:
ja
Trefwoorden:
 lief, vrolijk, aanhankelijk, houdt van mensen, gezinshond, trouw

 

 

Karakter:  Numa is een enorme mensgerichte, aanhankelijke hond. In huis is ze het liefst de hele dag bij je. Ze is heel trouw en zal zich het beste thuis zal voelen in een huis met mensen die veel tijd voor haar hebben.

Numa is houdt van aandacht. Vanaf de eerste dag was Numa al zindelijk. Numa kan ook prima even alleen thuis zijn, in haar gastgezin is ze soms een paar uurtjes alleen. Numa maakt niets stuk, in het gastgezin hoeft ze daarom niet in de bench. Ook in de nachten niet.

Bezoek aan huis vindt Numa gezellig, ze is erg nieuwsgierig en zal dan ook zeker uit haar zelf met de bezoekers kennis komen maken. Ondanks haar vervelende ervaringen in Roemenie heeft Numa het vertrouwen in mensen niet verloren. Ze toont zich aanhankelijk en blij in het gezelschap van mensen. Numa is een allemansvriend en heel sociaal, ook met honden. Aan de lijn is Numa sterk, ze kan soms flink trekken.

Met kinderen is Numa ook goed, in principe met alle leeftijden maar omdat Numa in haar spel nogal lomp kan zijn, is ze wellicht niet zo geschikt bij heel kleine kinderen. Met katten kan Numa echt niet, ook niet als de kat een hond gewend is. Ze zal er achter aan jagen. Dit geldt ook voor kippen en konijnen, zodra zij los op het erf scharrelen zal Numa er achteraan gaan.

Numa kan als enige hond ergens geplaatst worden. Ze zal zich dan waarschijnlijk ontpoppen als een vrolijke (gezins-)hond die graag bij haar mensen is. Wel heeft ze een plekje nodig waar ze niet lange tijd alleen thuis hoeft te zijn en een baasje die haar kan 'lezen'.

Numa is heel zachtaardig en vriendelijk maar ze haar door de kleine punten van aandacht zoals hierboven beschreven is het belangrijk dat een baasje haar subtiele lichaamstaal begrijpt en hier op kan reageren. Zo'n baasje zal aan Numa een enorm trouwe vriendin en een brok liefde en aanhankelijkheid krijgen. Wie valt voor deze prachtige dame en wil haar een kans geven?

Achtergrond: Numa komt uit het asiel in Resita waar ze het heel slecht had. Ze is inmiddels in Nederland en verblijft nu bij een gastgezin in Vledderveen.

Medische bijzonderheden: Numa moest in Nederland geopereerd worden en hierbij is haar milt verwijderd. De operatie verliep goed en zonder milt kan Numa weer prima functioneren.

.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.